Home » Ajuta-ma sa nu dispar – Petronela Rotar
Hobby

Ajuta-ma sa nu dispar – Petronela Rotar

Cartea asta, citita pe nerasuflate, m-a durut mult. Este povestea Mirei si a relatiilor ei cu Savin si cu Stefan, doi barbati nepotriviti pentru ea, dar care ii aduc bucurie in viata. Este o poveste plina de suferinte, presarata pe alocuri cu bucurii. Ar putea fi povestea oricarei femei.

ajuta-ma-sa-nu-dispar-2-768x1103

Mira este o femeie cu o copilarie trista, ai carei parinti au murit intr-un incendiu si care a fost crescuta, apoi de o matusa. Violata in repetate randuri, copil fiind, de sotul matusii ei, a plecat de la 18 ani din casa aceea si a razbit singura in viata. Ajunsa la maturitate, duce o viata liniara. “Nu ma incurcasem in viata mea cu un sef. Sau cu vreun subaltern. Sau cu vreun coleg. Eram angajata lunii, a anului, a deceniului. Viata mea curgea monoton; viata de corporatista. De mort aproape viu. Eram si eu, asa cum devenisera toate in jurul meu, cenusa. Toate zilele mele semanau intre ele. Toate orele. Zi, noapte, dimineata, pauza de pranz, seara. Si era bine in masura in care o viata alba, plata, aseptica, putea fi una buna, dar aveam totul sub control, nimic nu ma putea surprinde.

8106387

Si, in viata asta monotona a ei, apare, pe neasteptate, Savin. Casatorit. Cu un copil. Se naste o poveste de iubire presarata cu multa durere si cu multe momente fericite. Dar, la un moment dat, Savin este nevoie sa aleaga intre familie si copil si Mira. Si alege familia. Pentru Mira incepe o lunga perioada de singuratate, perioada in care afla, de asemena, ca sufera de cancer ovarian. Duce, singura si tacuta, o batalie pe care reuseste sa o castige.

 Photos-Gossip-Girl-Cast-Filming-New-York-City-2009-02-03-170000

Si apoi apare in viata ei Stefan. “Daca exista vreun pic de dreptate pe lumea asta, atunci ar fi momentul sa incepi si tu sa fii fericita, imi spusese Savin in urma cu zece ani.” Dupa un timp petrecut impreuna, Stefan isi alege copilul, pe Mihnea, si renunta la Mira. “Concentreaza-te, Mira. Aminteste-ti: prima regula, te resorbi. Dispari, ca si cand nu ai fi existat niciodata. Schimbi numarul de telefon. Desenele merg pe foc, vezi bine, focul purifica. Le aduni pe toate si faci un foc mare cu ele, privesti cum focul le mistuie cu voluptate, privesti funinginea cum zboara prin aer, privesti cenusa, privesti ninsoarea neagra. (…) Concentreaza-te, Mira. Schimbi coafura. Schimbi orasul. Schimbi tara. Iti schimbi viata complet in mai putin de zece zile

Povestea e trista, dar este o lectie despre supravietuire si despre curaj, este despre daruire si resorbire, despre frici si zambete sincere. Este o carte care trebuie citita.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta