Home » Beneficiile vietii alaturi de o pisica
Lifestyle

Beneficiile vietii alaturi de o pisica

Pisica nu este animalul tau de companie, tu esti sclavul ei, pentru ca ea este stapana casei. Da, stiu, suna ciudat, dar chiar asa este. Cine se hotaraste sa isi ia o pisica, devine servitorul ei, fara sa isi dea seama. Vine la tine sa o mangai cand are ea chef, se joaca doar daca are chef. Doarme doar in locuri alese cu grija de ea, nu in cosuletul ala frumos pe care ai dat mai multi bani decat pe o pereche de pantofi.

pisicuta221

Ca sa nu mai punem la socoteala banii cheltuiti pe locul ala de joaca special pentru pisici, de banii aia mergeai un weekend la munte. Pisica ta pare sa nu aprecieze nicidecum toate lucrurile astea, ea alearga prin casa dupa vreun fluture sau dupa un ghem de hartie pe care l-a scos din cosul de gunoi. Ii place sa doarma in toate cutiile de carton pe care le gaseste prin casa.

pisicuta22

Cu toate acestea, pisicile au un rol terapeutic important in vietile noastre. Sunt sigura ca, nu o data, ati auzit despre terapia prin tors. Ne relaxeaza, ne face sa fim mai calmi, alunga insomnia si gandurile negre. Cand torc, pisicile emit vibratii sonore de frecventa joasa, de la 20 la 50 de herti. Aceleasi frecvente sunt folosite de medicii kinetoterapeuti si de ortopezi pentru a repara oasele sau muschii care au suferit rupturi.

pisicuta2216

Ascultarea acestui zgomot produce serotonina, supranumita si “hormonul fericirii”. Pisica toarce ca sa se vindece pe ea insasi, dar ne ajuta si pe noi sa ne vindecam, in acelasi timp. Uneori, torsul pisicii poate indica si o problema de sanatate, ele torc si atunci cand sunt bolnave, ranite, cand le doare ceva sau cand se gasesc intr-o situatie stresanta.

pisicuta

Pisicile, ca si cainii, ne invata sa devenim responsabili. Se joaca alaturi de cei mici, iar copiii pot invata multe lucruri din asta. Copiii care cresc alaturi de o pisica invata mai repede sa fie mai atenti la ceea ce gandesc si simt cei din jurul lor. O pisica scade sansele de a dezvolta alergii, mai ales in cazul copiilor si, de asemenea, ajuta la prevenirea astmului. Specialistii au descoperit ca persoanele care sufera de autism si care ingrijesc o pisica depasesc mai usor problemele si invata sa se comporte in societate si sa socializeze.

pisicuta2

Asadar, prezenta pisicii aduce sanatatii noastre numai beneficii, asa ca adopta o pisica daca vrei sa traiesti mai mult!

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta