Home » Beneficiile voluntariatului
Lifestyle

Beneficiile voluntariatului

Poate ca va intrebati ce ar putea fi benefic in a-ti pierde timpul facand ceva pentru altii. Si totusi cu totii intelegem ca nu traim singuri, ci intr-o comunitate. In comunitate, unii au mai mult, altii au mai putin. Unii dintre cei care au mai mult, vor sa ofere cate ceva celor care au mai putin.

voluntar

Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale voluntariatului este impactul pe care il are asupra comunitătii în care traim. Facand voluntariat, ne facem prieteni. Facandu-ne prieteni, iesim din zona noastra de confort. Iesind din zona de confort, castigam experiente noi.

Sa faci un bine pentru cei din jurul tau, ne va creste increderea in noi. Binele pe care il faci pentru ceilalti iti da un sentiment de satisfactie interioara si de implinire. Daca tu esti fericit, si ceilalti din jurul tau vor fi fericiti. Fericirea e contagioasa.

voluntar11

Voluntariatul te poate ajuta sa te hotarasti ce vrei sa faci in cariera. Poate ca nu stii in ce domeniu vrei sa lucrezi. Facand voluntariat, poti incerca mai multe domenii si te poti hotari ce vrei sa faci cu viata ta profesionala. Din punct de vedere profesional, daca faci ceea ce iti place, vei fi fericit si multumit. De asemenea, te ajută să capeti noi abilităţi care iti vor fi folositoare la serviciu, precum munca în echipa, comunicarea, capacitatea de rezolvare a problemelor, planificarea sarcinilor, organizarea în general. Te vei simti mult mai confortabil folosindu-ti aceste capacitati la locul de muncă o data ce le-ai exersat mai intai din pozitia de voluntar.

voluntar1

Facand voluntariat intr-un domeniu care iti place, il vei considera un hobby. Te poti distra si poti ajuta, in acelasi timp. Ai posibilitatea sa iti petreci timp in aer liber, poti face ceva alaturi de prieteni, te poti relaxa si te poti bucura de viata. Poti da inapoi comunitatii si celor din jur o parte din ajutorul primit la randul tau in viata.

voluntar3

Din punct de vedere psihologic, voluntariatul iti va aduce doar beneficii. Asa ca, nu mai astepta! Intinde o mana celor care au nevoie, n-ai nimic de pierdut!

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta