Retete

Chec aperitiv cu oua

Cand suntem in pana de idei oricand  timpul ne preseaza, putem gati acest chec aperitiv cu ceea ce gasim prin frigider. Este o reteta delicioasa, se face intr-un timp relative scurt, nu necesita multa munca comparativ cu rezultatul delicious si apetisant.O sa va spun reteta pentru un chec destul de simplu si cu putine ingrediente.Pentru acest chec avem nevoie de:

  • 4 oua;
  • 4 oua fierte tari;
  • 300g branza telemea;
  • 300g parizer;
  • 3 linguri smantana;
  • 3 linguri faina;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 50g masline fara samburi;
  • 1 legatura marar;
  • piper,sare.

Intru-un ibric punem 4 oua la fiert si din momentul in care apa a atins punctul de fierbere le lasam 10 minute, apoi le scoatem si le punem in apa rece, pentru a se curate bine de coaja.

Restul de 4 oua se sparg intr-un bol si se bat cu telul foate bine ca pentru omleta. Cand a capatat consistent omletei incepem da adaugam smantana, apoi faina in pulbere ca sa nu se faca cocoloase, branza rasa pe razatoarea mare, sare si piper. Se miseaza totul foarte bine, apoi se scoate telul si continuam operatia cu o lingura de lemn sau o spatula amestecand de jos in sus pentru a se aera compozitia. Adaugam apoi parizerul taiat cubulete mici, maslinele taiate felii si jumatate din ardeiul capia tocat marunt. La final amestecam si mararul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din compozitie, apoi se adauga ouale fierte taiate in jumatati, asezate cu partea taiata in jos, peste care se presara restul de ardei capia si la final compozitia ramasa.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru  circa 30-40 de minute pana capata o culoare aurie si se rumeneste frumos.Odata scoasa din cuptor se lasa sa se raceasca si se scoate din forma. Abia dupa ce checul s-a racitil putem taia frumos in felii.

Pofta buna!

P.S. In compozitie putem adauga diferite mezeluri pe care avem prin frigider, nu exista o reteta standard pentru acest aperitiv.

 

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta