Divertisment Retete

Ciorba de perisoare

Stim ca intotdeauna o masa sanatoasa si consistenta trebuie sa contina ca fel principal o portie de ciorba. Nu conteaza ce fel de ciorba. Doar ca cea de perisoare e adorata de copii mei. Asa ca pentru astazi va propun ciorbita de perisoare.

Pentru acest fel de mancare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru perisoare:

  • 1 kg carne tocata (amestec porc si vita);
  • 1 ou;
  • 1/2 legatura patrunjel tocata;
  • 50 gr orez;
  • 1 ceapa potrivita ca marime;
  • sare;
  • cimbru;

Pentru ciorba:

  • 1 morocov;
  • 1 telina mica;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ceapa;
  • 1 cutie rosii taiate cubulete;
  • 2 cartofi medii;
  • sare;
  • patrunjel verde;
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • 2 oua;

Mod de preparare:

 

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba.Taiem cubulete morcovul, telina, pastarnacul, ceapa si cartofii. Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa si putina sare. Cand apa a ajuns in punctul de fierbere adaugam legumele apoi rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse. In acest  timp pregatim carnea pentru perisoare. Intr-un bol adanc punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, oul, patrunjelul tocat, sare, piper si cimbru dupa gust. Omogenizam bine compozitia si incepem sa facem perisoarele. Cu mana umeda ori data cu putin ulei, formam bilute rotunde ,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.

Apoi in oala cu ciorba adaugam perisoarele una cate una in momentul cand ciorba va fierbe. Lasam alte cateva minute sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte.

Adaugam apoi pasta de tomate dizolvata in putina apa si borsul. Mai dam intr-un clocot, doua si oprim focul. Intr-un castron batem bine ouale cu putina ciorba si punem totul in oala cu ciorba, apoi adaugam patrunjelul deasupra si acoperim cu un capac.

       Sa aveti pofta!Ciorba de perioare se serveste calda cu un ardei usturat alaturi.