Home » Concedii cu copiii sau fara copii? Asta-i intrebarea!
Frumusete Mama si copilul

Concedii cu copiii sau fara copii? Asta-i intrebarea!

Ideal ar fi daca orice cuplu si-ar permite macar un concediu cu copiii.Dar cum ar fi un  concediu in doi. Vacantele cu copiii nu sunt vacante, cel putin pentru parinti. Cand pleaca de acasa alaturi de copii, un parinte nu e niciodata in vacanta.

copii4

Parintii sunt tot timpul in garda, intr-o permanenta stare de alerta, intr-o vacanta alaturi de cei mici. Inainte de a pleca, se pune problema bagajelor. Facem liste peste liste, referitoare la haine, cosmetice, medicamente, jucarii pentru plaja, jucarii pentru drum, prosoape, etc.

copii5

Adu-ti aminte cum aratai asta vara, in drum spre plaja. Aveai o geanta pentru plaja atat de mare, incat ar fi incaput amandoi copiii in ea. Plina cu lotiuni de plaja, prosoape, jucarii, rontaieli, sandwichuri, palariute de plaja, tricouri UV, alte lotiuni de plaja, ca poate doar SPF-ul ala 30 nu era suficient. In mana cealalta aveai mingea, ca aia nu a mai incaput in geanta. Pe un umar atarna umbrela de plaja si, cumva, cu ambele maini, tineai si copiii. Chestiile alea galagioase, entuziaste, nerabdatoare, care vorbeau mult. O data ajunsi pe plaja, atentia era mai sporita decat de obicei. Unul voia in apa, celalalt voia inghetata. Unul voia castele de nisip, celalalt batea din picior ca vrea sa se joace volei cu tine. Si relaxarea?! Relaxarea pe care o asteptai tu de la concediul asta?

copii6

Vai, ca fraiera ai fost cand ti-ai imaginat ca o sa apuci sa zaci la soare, pe un sezlong, cu o carte buna in brate! Asadar, vacantele cu copiii sunt vacante pentru copii, mai ales daca sunt mai mici. Planifica zilele de vacanta in functie de nevoile lor, de asteptarile lor, in functie de ceea ce ii intereseaza pe ei. Niciunul nu o sa dea doi bani pe dorinta ta de a te relaxa pe sezlong.

copii1

Toate cele de mai sus conduc la necesitatea ca un cuplu sa isi ia o vacanta in doi, adica o vacanta de oameni mari. Macar cateva zile, daca timpul si bugetul nu permit o vacanta intreaga. Ca si cuplu, aveti nevoie sa va relaxati, sa va conectati unul la celalalt. Partenerii trebuie sa isi aduca aminte ca, inainte de a fi o familie cu cel putin un copil, ati fost doar voi doi.

copii

Nu copiii v-au adus impreuna in viata asta, ci voi, unul pe celalalt, v-ati adus impreuna. Aduceti-va aminte de epoca de dinainte de copii. Plimbati-va, relaxati-va, dormiti, vizitati, stati de vorba, stati pur si simplu unul langa celalalt si atat. Inspirati, expirati. Traiti pentru voi, departe de rutina zilnica. Sigur, e important sa va amintiti sa mai dati si un telefon la bunici, sa vedeti ce va fac copiii.

copii2

In mod cert bunicii nu vor respecta intru totul programul stabilit de voi, dar va garantez ca si copiii si bunicii vor fi mai fericiti dupa ce au fost lasati sa convietuiasca macar vreo cateva zile impreuna. Incercati! E o situatie din care toata lumea are de castigat!