Home » Copiii de astazi nu mai au copilarie
Lifestyle

Copiii de astazi nu mai au copilarie

Sunt convinsa ca toti isi aduc aminte cu mare drag de copilarie. Acea perioada a vietii cand totul era simplu si frumos.Cand parintii ne ingrijeau si ne ajutau cu teme sau orice probleme mai mici sau mai mari ni le oferea varsta .Copilaria este cea mai pretioasa si mai frumoasa  perioada a vietii unui om,chiar daca esti un om mic si esti certat ca nu dormi dupa amiaza,chiar daca veneai mai mult plans de la joaca pentru ca iti mai doreai sa ramai ,chiar daca temele pareau grele si era mai pretios timpul de la  „ gasca „ .Cand esti mic abia astepti sa cresti si in sfarsit sa poti face ce vrei tu sa devii independent si sa scapi de asa zisa corvoada a parerilor si oprelistilor impuse de parinti . Era o vreme cand copii abia asteptau vacantele, ori sfarsitul de saptamana. Toata perioada nu deschideau cartile si ghiozdanul.

Erau pe maidan ori in spatele blocurilor si se jucau de dimineata pana seara fotbal, ratele si vanatorii, leapsa, pititea, flori-fete-sau-baieti ,sotron ,elastec si multe altele.

Era perioada cand parintii isi certau pe copii ca nu mai intra in casa seara . Acum ii cearta ca nu mai ies afara.Cumva lumea ,societatea ne-a schimbat perceptia despre viata chiar daca vorbim pur si simplu de copii ca sa ramane asupra acestei teme de discutie ,chiar daca generalizam ,ne-am schimbat valorile la care ne raportam ,ne-am schimbat ideile si perceptiile despre viata pana cand am ajuns sa ne schimbam pe noi,desigur ca ne uitam si spunem tehnologia,nu … este fix falsa afirmatia,noi am schimbat copii ce astazi nu mai au copilarie.

Acum totul se face pe repede inainte, nu ne mai ajunge timpul sa facem tot ce ne dorim. Parca nici chiar timpul nu mai are timp. Totusi trebuie sa tinem cont de un aspect in privinta educarii si cresterii copiilor.

 Nu trebuie sa privam copiii de copilarie!!!

Copilaria este lumea basmelor din care lipsesc grijile si tristetea.Copilaria este taramul magic unde orice este posibil.  Nici nu ne dam seama cand se termina. Ne trezim doar ca nu mai suntem copii, ca am iesit din timpul copilariei, uneori fara sa fi trait pe deplin.

Cum iesim sau cum ies copiii nostri din timpul copilariei???

Simplu:  parte datorata comoditatii, parte datorata tehnologiei, parte datorata parintilor. Copiii din ziua de azi pot spune ca nici nu mai stiu ce este o vacanta. Nici nu se termina bine scoala ca parintii au si inscris deja pe cei mici la diferite cursuri, de pictura, de teatru, de desene pe asfalt, de orice cumva pentru dezvoltarea lor personala dar si pentru a le ocupa timpul cu lucruri noi pe care pe perioada anului scolar n-am avut timp sa le acceseze. Ii duc  la pregatiri, ii trimit in tabere tematice, le pun profesor de canto si multe altele. Si asa le tine ocupata toata vacanta. Deci cine se face  vinovat de sfarsitul copilariei? In mare parte, noi ca parinti.

Ne este mai comod sa stim copilul in casa chiar daca acesta sta o zi intreaga cu ochii lipiti de ecranul calculatorului. Ne „mandrim” ca si noi am dus copilul la diferite activitati ca si prietenii nostri. Dar…pe cel mic nu l-am intrebat daca vrea si el acest lucru, daca ii place, daca este fericit. In secolul XXI pe primul loc nu mai este familia, este societatea pacat!

Uitam ca pruncii nostri, odata crescuti, nu se mai pot bucura de nastrusniciile si nazbatiile copilariei.

Dragilor parinti, haideti sa ne dam un restart si sa lasam copilaria acolo unde trebuie. Ea este cadoul pe care ni-l da viata si trebuie sa ne bucuram.

Vom ajunge la varsta la care vom dori sa aruncam peste umar un pumn de sperante, pentru a inflori sub mangaierea zanelor si afetilor frumosi, dar atunci va fi prea tarziu, mult prea tarziu ,copilaria lor a copiilor nostri va fi de fapt o maturitate adusa-n viata lor mult prea devreme.

Gandindu-ma ca am cuprins cateva idei care mie una mi-a dat de gandit privindu-mi propiul copil ,sper sa va trezesc niste amintiri frumoase din propria voastra copilarie si sa va indrum cumva spre altceva decat ce ne ofera viata ,va sarut cu drag Valentina si va doresc sa explorati si alte parti ale site-ului jurnalpentrufemei.ro

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta