Retete

Creveti in unt, cu usturoi si patrunjel

Astazi va propun o reteta pe cat de simpla si rapida, pe atat de gustoasa ca iti vei dori sa o prepari zilnic! Sosul care se formeaza este foarte gustos si plin de arome, incat este indicat ca atunci cand servim acesti creveti sa pregatim in prealabil si niste paine prajita ca sa inmuiem in el!

Aceasta reteta nu este doar pentru zilele festive (tinand cont ca prezentam fructe de mare), fiind atat de usor de preparat poate foarte bine substitui cina rapida atunci cand te intorci tarziu acasa, ai pofta de ceva gustos dar nu ai prea mult timp de pierdut in bucatarie.

01

Asa ca pentru azi va propun creveti in unt, cu usturoi si patrunjel.

Ingrediente pentru creveti in unt, cu usturoi si patrunjel:

– 400 gr creveti;

– 50 gr unt;

– 50 ml ulei masline;

– 1 portocala mare;

– 3 – 4 catei usturoi;

– sare;

– piper;

– 3-4 fire patrunjel.

Mod de preparare pentru creveti in unt, cu usturoi si patrunjel:

Intr-o tigaie incingem cele 50 grame de unt impreuna cu uleiul de masline. Cand untul e topit si incins, adaugam crevetii si ii tragem la tigaie, la foc iute.

02

Asezonam cu sare si piper si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Intre timp stoarcem portocala, iar dupa ce usturoiul si-a lasat aromele stingem cu zeama de portocala. Mai lasam cateva minute la foc mediu sa se intrepatrunda aromele, apoi dam crevetii deoparte si adaugam patrunjelul tocat. Crevetii nu trebuie gatiti foarte mult deoarece vor deveni gumosi, ei trebuie sa fie moi si suculenti. In mod normal aproximativ 7-8 minute ar trebui sa dureze acest preparat, dar depinde si de intensitatea flacarii, eu mai gust cate unul ca sa fiu sigura ca imi ies cum trebuie.

03

P.S. Nu uitati de painea prajita, pentru ca este pacat sa nu profitam de sosul acela delicios care se formeaza in tigaie!

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta