Home » Cum ne afecteaza viata lipsa somnului….
Traieste sanatos

Cum ne afecteaza viata lipsa somnului….

De ce avem nevoie de un anumit numar de ore de somn? De ce trebuie să dormim suficient? Am putea face atat de multe lucruri in timpul in care dormim… Si totusi s-a demonstrat stiintific ca putine ore de somn pe noapte sau un somn de proasta calitate pot avea efecte serioase asupra functionarii normale a organismului uman. Lipsa somnului afecteaza sistemul imunitar, iar un sistem imunitar slabit atrage după el o stare de sanatate proasta.

insomnie-wide

 

Ce ne poate impiedica sa avem un somn odihnitor?

Un mediu nepotrivit, galagios sau incomod. Inainte sa adormim, intreg organismul si sistemul muscular se relaxeaza, dar creierul este inca activ. Asa ca orice zgomot sau disconfort ne poate impiedica sa adormim.

Un stil de viata haotic. Rutina e benefica, desi pare plictisitoare. Daca dormim mai putin, fie pentru ca ne culcam tarziu sau ne trezim prea devreme, este foarte probabil sa nu dormim suficient din “somnul profund” sau suficient din stadiul care urmeaza dupa acesta – REM, faza din somn in care se viseaza cel mai mult.

 

insomnia

 

         Stimulii externi, cum ar fi cafeaua, mancatul in exces sau prea aproape de ora de culcare, chiar si un consum prea mare de alcool duc la un somn de proasta calitate, sau prea putin. Cofeina este excitanta. Alcoolul ne face sa sforaim. Un stomac prea plin, cu mancaruri grele, provoaca arsuri gastrice si ne impiedică sa adormim.


Gandurile prea multe, mintea prea ocupata, grijile de peste zi, tot felul de probleme ramase nerezolvate conduc la o stare de anxietate care ne va impiedica sa ne relaxam şi sa adormim.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta