Retete

Cum sa gatim paste farfalle

Astazi ce mai gatim?

Avem in minte aceasta intrebare de cel putin o data pe zi. Fie ca suntem la munca ori acasa, dorim sa avem o masa copioasa dar… preparata in timp record!!!

Asa ca va impartasesc reteta mea care ma scoate din incurcatura de fiecare data.

paste

Fundite colorate

In traducere libera este o salata cu paste.

Pentru aceasta salata avem nevoie de

– 400 gr paste (farfalle sau fusilli)…(la final va expilc de ce aceste paste si nu altele);

– 250 gr sunca presata;

– 1/2 ardei gras rosu;

– 1/2 ardei gras verde;

– 1/2 cutie de porumb dulce;

– 1 ceapa;

– 1 galbenus de ou crud;

– 1 galbenus de ou fiert;

– sare;

– piper;

– zeama de lamaie;

– ulei pentru preparat maioneza.

Punem pastele la fiert cu putina sare.

paste 2

Intre timp din galbenusul crud, cel fiert si ulei facem cca 250 ml maioneza. Adaugam zeama de lamaie dupa gust.

Restul ingredientelor (sunca presata, ardeiul gras si ceapa) le taiem cubulete si le punem intr-un bol adanc impreuna cu porumbul. Le condimentam cu sare si piper. Peste, adaugam pastele fierte, dupa ce in prealabil au fost trecute printr-un jet de apa rece. La final punem maioneza, amestecam usor pana omogenizam totul.

paste 3

Farfalele si fusili sunt paste ideale pentru acest fel de salata, deoarece se prinde foarte bine maioneza de ele.

Si cu acestea fiind zise va urez Pofta Buna!

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta