Home » Curiozitati legate de Hallowen
Stiai ca?

Curiozitati legate de Hallowen

In Statele Unite, unde cele mai populare sarbatori sunt Ziua Indragostitilor si Halloween.Cea mai mare cantitate de dulciuri facute din ciocolata se vinde de Halloween si nu de Ziua Indragostitilor.

In ziua de Halloween, un copil din Statele Unite ale Americii consuma in jur de 7000 de calorii .

Cea mai vanduta ciocolata in ajun de Halloween este Snickers.

Se credea ca toate spiritele celor care murisera in anul precedent urmau sa revina pe Pamant de Halloween si sa-i bantuie pe cei vii in acea noapte, in cautarea celor pe care sa-i posede in anul urmator.
Credinta era ca doar asa puteau spiritele sa spere la viata vesnica. Celtii credeau ca toate legile legate de spatiu si timp erau abrogate in acea noapte, permitand spiritelor sa interactioneze cu cei vii.

Americanii sunt dispusi sa cheltuiasca 310 milioane de dolari pentru a-si costuma animalele in seara de Halloween.

Potrivit site-ului american PopSugar, cel mai popular costum de Halloween pentru copii in 2017 este acela de supererou. Dar cel mai popular costum, de-a lungul anilor, este cel de vrajitoare. Se estimeaza ca in noaptea de Halloween, nu mai putin de 6 milioane de vrajitoare alearga incolo-si-ncoace dupa bomboane.

In Scotia, exista o traditie conform careia, daca fetele nemaritate agata un cearceaf ud in fata unui foc in seara de Halloween, pot vedea imaginea viitorului sot. In Mexic, nu se sarbatoreste Halloween, ci Ziua Mortilor, in prima si a doua zi a lunii noiembrie. Localnicii se imbraca in fantome si pornesc intr-o procesiune pe strazile oraselor.

Daca intentionezi sa sarbatoresti Halloweenul in Maerica, trebuie sa stii ca in statul Alabama este ilegal sa te costumezi in calugarita sau preot.

Sarbatoarea incepea in seara zilei de 31 octombrie si tinea pana ziua urmatoare. Pentru a se proteja de spiritele care bantuiau, oamenii stingeau focurile in case, pentru a le face reci si neprimitoare, apoi se deghizau in costume reprezentand personaje inspaimantatoare si defilau pe strada, facand mult zgomot si folosind clopotei pentru a tine la distanta spiritele aflate in cautarea celor pe care sa-i posede pentru tot anul urmator.

In cazul in care printre voi exista superstitiosi, cititi cu atentie ceea ce urmeaza: se spune ca daca vezi un paianjen in noaptea de Halloween, inseamna ca spiritul unei persoane dragi decedate te cauta.