Home » De ce ascultam muzica? V-ati pus aceasta intrebare vreodata?
Stiai ca?

De ce ascultam muzica? V-ati pus aceasta intrebare vreodata?

Femeie

De fapt, muzica este un instrument care faciliteaza exprimarea emotiilor. Primul gand care iti vine in minte este ca muzica te binedispune. Dar nu se intampla mereu asa. Deopotriva, muzica te ajuta sa te descarci si de emotiile negative. Scoate la suprafata o tristete. De multe ori asculti cate o melodie si iti dai seama ca ai lacrimi in ochi. Fiindca melodia aia te-a dus, brusc, intr-un moment al vietii tale care te-a intristat si pe care ai preferat sa-l ascunzi sub pres. Si, dintr-odata, melodia aia a scos clipa de sub pres si o retraiesti. Retraind-o, faci pace cu ea. Si abia apoi o poti pune bine, intr-un sertar al sufletului tau, fara sa o mai ascunzi, fara sa mai fugi de ea.

asculti-muzica-tare-in-casti-este-reteta-sigura-prin-care-poti-ramane-surd-220347

Muzica este considerata o metoda terapeutica. Aduce emotie, bucurie, relaxare. Adeseori, asociem  o anumita melodie cu persoane si intamplari. Astfel, ne este imposibil ca atunci cand o ascultam sa nu ne duca macar putin cu gandul la respectivele asocieri.

casti-muzica

Muzica vindeca sufletul si mintea. Persoanele carora le este teama sa incerce un lucru nou asculta muzica motivationala si plina de energie. Cele care sunt stresate asculta muzica care imita zgomotele naturii, sunetul valurilor, ciripitul pasarilor, fosnetul copacilor. Persoanele care trec printr-o despartire aleg melodii lente, acestea le ajuta sa accepte situatia, putand apoi sa se pregateasca pentru un nou inceput.

muzica333

Ascultam muzica tot timpul. Cand facem sport, cand alergam, cand conducem, cand gatim. Cand ne petrecem timp cu prietenii, ne distram ascultand muzica. Este un zgomot de fond al existentei noastre, ne umple vietile, ne energizeaza, ne amuza. Muzica este o terapie, in sine. Un neurolog american, Oliver Sachs, pasionat de muzica clasica si de efectele sale asupra creierului, a studiat in detaliu efectele muzicii asupra persoanelor cu autism, cu accidente vasculare cerebrale, etc. In majoritatea cazurilor, par sa aiba loc mici miracole. Stimularea muzicala poate contribui la recuperarea cuiva dupa un atac cerebral sau la introducerea in viata sociala a unui copil cu autism.Muzica ii calmeaza pe copiii mici. Bebelusii care plang se opresc brusc atunci cand aud o melodie.

muzica 33

Muzica te poate ajuta sa te concentrezi mai bine, atunci cand inveti pentru ca te calmeaza, ceea ce permite creierului sa memoreze mai multe informatii. Muzica amelioreaza durerea, imbunatateste abilitatile sociale, are un efect benefic asupra copiilor.

muzica

Acestea sunt doar cateva aspecte care descriu rolul muzicii in viata noastra. Concluzia este ca muzica are cate un remediu pentru fiecare stare emoționala. Ea nu face discriminari, ci exista pentru fericiti, tristi, nebuni, energici, bolnavi, melancolici sau colerici…Este usor accesibila și aproape gratuită. Asa ca, apasa pe “play”!

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta