Home » De ce inseala femeile?
Lifestyle

De ce inseala femeile?

In mod evident, din motive diferite decat barbatii . Chiar si in prezent, societatea condamna mult mai usor o femeie care este infidela partenerului de viata. Poate ca acesta este unul dintre motivele pentru care femeile sunt mai retinute sau poate. Pur si simplu, acesta ramane un subiect tabu, nediscutat indeajuns, deocamdata.

In primul rand, o femeie inseala cand nu mai este fericita. Lipsa de atentie, felul in care este tratata, dezinteresul barbatului, sunt motive pentru care o femeie este infidela. Se simte devalorizata, simte ca nu mai conteaza in ochii partenerului de viata, simte ca feminitatea ei nu mai exista. Atunci, isi doreste sa existe in continuare si cauta atentie in ochii altui barbat. Cand o gaseste, simte ca exista, din nou.

Alteori, femeile inseala din razbunare. Au fost inselate, vor sa-I plateasca partenerului cu aceeasi moneda. Daca singurul scop al femeii e sa-si raneasca partenerul, infidelitatea e, intradevar, o cale sigura spre succes. Specialistii spun ca barbatii nu sunt atat de empatici ca femeile. Nu pot simti o durere la fel de mare  decat daca le este provocata direct si personal. Insa daca femeile incearca sa-si repare relatia sau sa isi vindece inima franta. Razbunarea prin infidelitate nu va echilibra nici pe departe balanta. Pentru ca, o data ce si-a inselat sotul, femeia va ajunge sa se simta vinovata. Familia si relatia vor fi distruse si toata lumea va avea de suferit.

O femeie aflata intr-o relatie nefericita

Ar putea cauta iesirea din relatia respectiva prin infidelitate. Psihologii numesc asta o relatie extraconjugala de iesire. O femeie nefericita intr-o casnicie s-ar simti prea vinovata . Daca ar fi ea cea care ar pune punct relatiei. Asa ca alege sa isi insele partenerul, pur si simplu cauta un motiv. Deoarece barbatii nu prea iarta infidelitatea. E aproape sigur ca vor fi cei care vor rupe relatia. Luand astfel de pe umerii femeii vinovatia de a fi destramat familia. In plus, o relatie extraconjugala le da femeilor siguranta ca nu vor fi singure dupa destramarea relatiei lor.

Uneori, printr-o relatie extraconjugala, o femeie isi retraieste pur si simplu trecutul. Cand relatia in care se afla trece printr-o perioada dificila, femeia poate apela la un fost iubit pentru consolare. De multe ori acest gen de infidelitate nu are legatura cu reinnoirea sentimentelor pentru fostul iubit.  Ci cu dorinta ei de a fi din nou femeia care era pe vremea relatiei ei cu barbatul respectiv. Intoarcerea la tinerete o face sa se simta mai vie, mai tanara, cu mai putine griji si responsabilitati, mai atragatoare.

Indiferent care sunt motivele pentru care o femeie este infidela, si acestea, ca si in cazul barbatilor. Pot fi discutate de ambii parteneri, o comunicare deschisa este cheia succesului intr-o relatie de lunga durata.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta