Home » De ce maine si nu astazi?
Lifestyle Stiai ca? Traieste sanatos

De ce maine si nu astazi?

Fie ca ne gandim la lucrurile materiale importante, cum ar fi un serviciu mai bun, o masina mai noua sau un apartament mai mare, fie ca ne gandim la viata personala, cum ar fi o familie, primul copil, al doilea copil, fie ca ne gandim la lucrurile pe care trebuie sa le facem zi de zi, cei mai multi dintre noi avem tendinta de a trai, cumva, in viitor. Prea putini sunt cei care aleg sa traiasca in prezent, sa se bucure de ziua de azi, fara sa se gandeasca nici la cea de ieri si nici la cea de maine.

6a

La un moment dat, intervin regretele. Regretul ca nu am facut un copil mai devreme, uite, acum esti prea batrans, nu mai ai rabdare sa-l cresti. Regretul ca am ales sa schimb masina sau casa in loc sa ma plimb, asa cum a facut vecinul meu care acum este cu zambetul pe buze si povesteste, cu entusiazm, despre ultima lui vacanta pe nu-stice insulta. Regretul ca am amanat prea mult o intalnire cu prietenii, poate ca unul dintre ei maine nu va mai fi. Este nefiresc sa ne irosim varstele, fiecare etapa din viata noastra are un rost si trebuie luata ca atare si traita la maxim.

Unora dintre noi ne este frica de schimbari mai mari sau mai mici, asa ca alegem sa traim intr-o rutina confortabila, dar care nu ne aduce prea multe impliniri pe plan sufletesc. Cu toate ca un cont bancar generos ne va aduce satisfactii materiale, sufletul va fi pustiit din cauza tuturor lucrurilor la care am renuntat pentru a avea contul ala. Cu putina vointa si incredere in fortele proprii, cu putin ajutor din partea familiei si a prietenilor, ne putem schimba cu usurinta viata, astfel incat sa fim multumiti de ea.

Momentul perfect sa facem asta nu exista. Momentul perfect este chiar azi.

Daca esti nemultumit de kilogramele in plus, alege sa incepi sa schimbi stilul de a manca fix astazi. Daca nu stii cum, cere ajutor unui nutritionist, dar ai grija la dietele de 10 zile care iti promit ca te vor ajuta sa slabesti 10 kg. S-au putea sa ai surpriza ca, dupa terminarea dietei, sa pui la loc cele 10 kilograme, plus inca vreo 2 – 3 bonus.

Daca ti se pare ca ai o viata prea sedentara, mergi in vizita la o sala de fitness, cere sa o vizitezi, cere sa cunosti un antrenor personal si, daca te-a convins, fa-ti chiar azi un abonament. Daca ai impresia ca stai prea mult timp inchis intr-un birou si nu reusesti sa te bucuri de aer, de soare, de natura, pune niste adidasi in picioare si iesi la o plimbare parc chiar acum. Poate ca undeva, intr-un colt, te asteapta cuminte si prafuita bicicleta la care ai visat cativa ani si, dupa ce ai cumparat-o, ai folosit-o doar o data. Sterge-o de praf si incaleca pe ea.

6b

Nu trebuie sa asteptam prea mult o fericire viitoare care va veni o data cu dobandirea lucrurilor la care aspiri. Este important sa ne bucuram de fiecare clipa din viata, de drumul pe care il avem de parcurs, chiar daca uneori, drumul asta are si hopuri.

Stii, viata trece oricum. Ai doua posibilitati: sa alegi sa mergi si tu cu ea, sau sa o lasi sa treaca pe langa tine.