Home » E mai usor sa cresti un copil, decat sa repari un adult
Lifestyle

E mai usor sa cresti un copil, decat sa repari un adult

Ink pen on a old handwritten letter

E adevarat sau nu? Este mai usor sa cresti un copil decat sa repari un adult? Primul gand care-mi vine în minte este ca nu e chiar asa de usor sa cresti un copil.

copil111

Si, totusi, ti-ai pus vreodata intrebarea cat este de greu sa repari un adult „stricat”? E nevoie, in primul rand, ca adultul sa constientizeze ca are nevoie de niste reparaţii, pe ici pe colo, in locurile esentiale. Apoi, adultul trebuie sa faca eforturi sa isi dea seama cand s-a „stricat” si ce l-a făcut sa „se strice”. Asta poate dura ceva timp. Apoi, trebuie să vrea să se repare, adica sa fie bine el cu el. Reparatiile astea sunt anevoioase, costisitoare si pot dura ani de zile. Reparatiile pot fi dureroase, sufletul se va sparge in mii de cioburi şi apoi trebuie, cu rabdare, sa le lipesti putin cate puţin. Nu pare o munca usoara. Dintr-odata pare a fi mai usor sa cresti un copil.

copil11

Dacă ne gandim puţin, nu mai pare atat de greu sa ajuti un copil sa se transforme intr-un adult echilibrat. Copii au nevoie de iubire, de rabdare, de intelegere. Dar copilaria asta nu durează chiar o viata, copiii nostri nu vor avea nevoie de noi toata viata. O baza solida, construita din iubire şi rabdare, din respect si incredere, din intelegere si empatie, va fi de mare ajutor in viata de adult. Un astfel de copil are sanse mult mai mici sa se transforme intr-un adult care va avea nevoie de reparatii. Important este ca noi, parintii, sa intelegem asta de la bun inceput.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta