Home » Femeia la 40 de ani
Frumusete

Femeia la 40 de ani

Poti fi superba la 20, fermecatoare la 40 si irezistibila pentru tot restul vietii tale” – Coco Chanel

Psihologii sustin ca, la varsta de 40 de ani, femeile traiesc o a doua adolescenta, se redescopera, isi gasesc noi resurse de entuziasm si traiesc totul cu mai multa bucurie.

frumoase-dupa-40-de-ani

Varsta de 40 de ani este o varsta a curajului. Te simti mai sigura pe tine, ai infruntat si depasit multe frici, ai incredere in tine si iti doresti sa faci lucruri pe care nu ai avut curaj sa le faci pana acum. Vrei sa traiesti experiente noi pe care, in adancul sufletului, ti le-ai dorit dintotdeauna. La varsta asta copiii ti-au crescut suficient cat sa nu mai aiba nevoie, fizic, de tine. Redevii independenta, putin cate putin. Iti gasesti timpul necesar sa te reapuci de lucruri pe care le iubeai, dar de care nu ai mai avut timp. Fiindca ai invatat deja ca bunastarea ta psihica e cea mai importanta, ca sa le fie bine celor de langa tine trebuie sa iti fie tie bine, in primul rand.

evolutia-frumusetii-dupa-40-ani1

La 40 de ani poti iubi la fel de intens ca in adolescenta, dar cu o mica diferenta: chiar intelegi ce se intampla cu tine. La 20 de ani iti treceau prin minte 50 de idei deodata, dar nu stiai care era cea buna. La 40 de ani, ai doar cateva idei, dar toate sunt bune .Fiindca ai experimentat deja multe lucruri, ai trecut deja prin situatii diverse care au scos la iveala ce era mai bun in tine.

Este varsta la care iti permiti sa spui ca nu vrei si nu trebuie sa dovedesti nimic nimanui. Ai demonstrat suficiente lucruri pana acum. Traiesti pentru tine, prin tine.

evolutia-frumusetii-dupa-40-ani2

O femeie de 40 de ani nu te va mai trezi in toiul noptii sa te intrebe la ce te gandesti. Fiindca unei femei de 40 de ani nu ii mai pasa la ce te gandesti, nu mai este interesata de activitatile tale de zi cu zi.

Unei femei de 40 de ani ii va fi usor sa iti spuna ce o deranjeaza, ce ii place si ce ii bucura sufletul. A invatat deja sa stapaneasca sarcasmul. Te va pune la punct cu zambetul pe buze si cu mult calm caci e trecuta de varsta isteriilor in public. Certurile si discutiile aprinse au fost inlocuite cu stabilitate si siguranta.

evolutia-frumusetii-dupa-40-ani

O femeie de 40 de ani e ca vinul, pe masura ce imbatraneste devine mai buna.

Din perspectiva unei femei de 40 de ani spun doar atat: nu vreau sa mai am 20 de ani, din nou. Mi-e bine acum, la varsta asta. Sunt bine, eu cu mine. Simt ca pot face orice imi propun!

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta