Home » Ingrijirea florilor pe timp de iarna
Hobby

Ingrijirea florilor pe timp de iarna

Florile de ghiveci sunt acele fapturi gingase care ne infrumuseteaza nu doar casa si gradina, dar si viata, insa pe timpul iernii trebuie sa le venim si noi in ajutor, sa le facem si noi viata mai frumoasa.

Plantele aduc culoare si veselie incaperii din care fac parte, doar ca trebuie ajutate avand nevoie de o maxima ingrijire deoarece pe timpul iernii orele de lumina sunt reduse, temperaturile sunt mai scazute iar aerul din camera este mai uscat, datorita caldurii artificiale. Asa ca pe timpul iernii trebuie sa le ferim de caldura directa a caloriferului dar si de frigul excesiv.

 

Aseaza plantele la lumina

Plantele au nevoie de lumina atat dimineata cat si dupa-amiaza.Unele plante chiar se intind dupa lumina, asa ca trebuie sa le rotim sa le fortam cumva sa creasca uniform, astfel vor produce frunze noi de-a lungul tulpinii.

Plantele trebuie sa aiba caldura constanta, sa nu stea in curent, direct pe caloriferul fierbinte ori pe pervazul unei ferestre inghetate. Frunzisul plantelor nu trebuie sa atinga geamul rece.

Uda plantele putin si constant

Intotdeauna iarna verificam nivelul de umiditate al solului, deoarece in acest anotimp plantelor nu le trebuie o cantitate mare de apa. Daca vedem ca ramane apa in farfuriuta support atunci trebuiesa o aruncam.

 

Fertilizarea plantei pe timp de iarna

Pe timp de iarna daca se foloseste fertilizator, acesta trebuie diluat la o concentratie de ½ sau de 50%.

Iarna planta intra intr-o usoara perioada de hibernare, de aceea hranirea se face in perioada de primavara – vara.Incepand cu sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie planta poate incepesa se dezvolte din nou.

         

Curatarea plantei

Profita de aceasta perioada de iarna pentru a curata ghivecele de flori. Cu apa calduta si un burette destul de moale se spala bine frunzele si tulpina. Odata curatata planta se lasa sa se usuce. 

Aspectul plantei, un lucru ce nu trebuie neglijat

Frunzele care de ingalbenesc sau pe suprafata carora apar diferite pete trebuie inlaturate. Nu o sa asteptam sa cada de la sine intrucat, daca e vorba de o boala, aceasta se poate raspandi si la frunzele sanatoase. De aceea trebuie sa le indepartam. Pentru a preveni imbolnavirea plantei putem stropi din cand in cand plantele cu fungicid.Recomandat este sa le stropim iarna deoarece cum am mai spus in sezonul rece apar si cele mai multe boli.

Ingrijire speciala pentru plantele din balcon

Daca te-ai decis in schimb sa pastrezi florile in balconul neincalzit, un mic truc te va ajuta sa le feresti de inghet. Strange cateva Frunze si paie uscate de cu toamna si le pune in ghiveci deasupra pamantului in cateva straturi. Acestea vor fi ca o patura si vor mentine caldura dar si umiditatea pamantului.

Ca o concluzie, cand incepe iarna mutam coltul verde din balcon in casa si astfel ferim florile de vremea rece. Le aparam de frig si de umezeala, gasindu-le un loc luminos si calduros, astfel in primavara o sa avem din nou oaza de verdeata in balcon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta