Home » Micropigmentarea sprancenelor
Frumusete

Micropigmentarea sprancenelor

In adolescenta iti doreai niste sprancene frumoase, arcuite si subtiri. Degeaba mama, sau prietena cea mai buna, sau cosmeticiana ti-au explicat ca fizionomiei tale nu i se potrivesc sprancenele subtiri. Tu te-ai incapatanat, ani de zile, sa le subtiezi, fiindca asa era moda pe atunci. Si le-ai subtiat cu atata sarguinta ca astazi, zece ani mai tarziu, abia abia se mai vad pe chipul tau frumos doua linii foarte subtiri, nicidecum arcuite, care ar trebui sa fie sprancenele. Totusi, exista o solutie, aceea de micropigmentare a sprancenelor.

7a

Micropigmentarea sprancenelor este un machiaj semipermanent, realizat cu pigmenti cosmetici medicali, in saloane de specialitate. Tehnica speciala utilizata pentru obtinerea unei micropigmentari mai este cunoscuta si ca machiaj semipermanent, dermopigmentare ori implant micro-pigmentar.

Ai nevoie de o micropigmentare a sprancenelor cand nu mai poti obtine prin pensare rezultatul dorit sau cand ai nevoie de corectii mici sau mai mari, corectii ce nu pot fi realizate fara ajutorul micropigmentarii (sprancene rare, scurte, intrerupte, subtiri, inestetice, etc) sau atunci cand este nevoie sa acoperi o cicatrice mai veche.

7b

Daca te-ai decis sa faci acest pas, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante: ca acul folosit la salon este de unica folosinta si, de preferat, ar fi sa il desigilezi chiar tu; ca ustensilele sunt sterilizate conform normelor sanitare actuale, ca pigmentii cosmetici medicali sunt antialergici si antiseptici.

Pentru un rezultat bun sunt recomandate, in general, doua sedinte: prima sedinta ofera consultatie si consiliere estetica in care se stabilesc forma si culoarea si, de asemenea, si prima sedinta de micropigmentare. Este faza in care vei primi detalii si informatii despre procedura in sine, despre metoda de sterilizare si despre siguranta procedurii si aparaturii folosita. In cea de a doua sedinta se accentueaza culoarea si se definitiveaza forma.

Machiaj-semipermanent-sprancene-ochi-buze

Pentru ca este o procedura usor dureroasa, cosmeticiana va aplica un anestezic local, pe baza de lidocaina, astfel incat zona sa fie amortita. Dupa sesiunea de micropigmentare, cand efectul anestezicului local dispare, poate aparea disconfortul, insa acesta este minim si va disparea cu ajutorul unei comprese cu gheata sau cu un antiinflamator. Vindecarea nu ar trebui sa dureze mai mult de doua saptamani, apoi pielea va avea un aspect sanatos si curat. Este foarte importanta ingrijirea zonei, pielea trebuie mentinuta curata si hidratata, nu trebuie expusa la soare, cu atat mai putin nu trebuie expusa la apa din piscina sau din mare, pentru ca riscul de aparitie a inflamatiilor creste. Pericolul este minim daca se respecta regulile normale de igiena si daca se respecta sfaturile primite o data cu incheierea acestei proceduri.

Trebuie sa mai stiti ca retusarea culorii trebuie facuta la 1 – 2 ani dupa prima micropigmentare, iar culoarea se va estompa definitiv dupa 3, maxim 5 ani.

Daca niste sprancene frumoase te vor ajuta sa iti recapeti increderea in tine, e bine sa stii ca acum exista si solutii.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta