Home » Pastrati dintii de lapte ,o noua minune medicinala iese la iveala
Stiai ca?

Pastrati dintii de lapte ,o noua minune medicinala iese la iveala

 

 

Acum da, teoria confirma faptul ca dintii de lapte (acea pulpa dentara, mai precis) pot fi salvarea, deoarece din ei se pot extrage celule stem. Recoltarea se poate face in orice cabinet stomatologic.Nu avem nevoie de vreo dotare speciala, ci doar un chit de recoltare care se ia de la orice banca de depozitare a celulelor stem si care contine un recipient cu un lichid special in acest sens, in care se va conserva dintele pana ajunge la laboratorul care separa si constata viabilitatea celulelor stem.

Dintii viabili pentru aceasta recoltare sunt dintisoriide lapte (incisivii si caninii superiori). Sunt 6 pe maxilarul superior, 6 pe cel inferior.

De asemenea, dinții trebuie recoltați pentru fiecare copil în parte, deoarece exista posibilitatea ca celulele să nu fie compatibile între frați. Nivelul de compatibilitate intre frati este de pana la 50%.

Recoltarea se face din pulpa dintilor de lapte, cand acestia incep sa se miste nu trebuie sa­-i scoatem inainte de a se misca. Varsta de la care sepoate recolta este de la 4- 6 ani si pana la 12-14.Doar dintr-un singur dinte se pot preleva intre 1.500 si 3.000 de celule stem, care pot fi depozitate pentru 20 de ani.

Dintii recoltati trebuie sa fie buni, rareori sunt acceptati și dintii cariati. Acestia sunt acceptati doar daca sunt inca viabili nervii si rezerva de sange din ei. Un alt lucru de luat in seama e faptul ca pe dintele extras sa nu se fi facut radiografii in ultimele sase luni. Singurii dinti la persoanele adulte din care pot fi prelevate celule stem sunt  maselele de minte.

Aceste celulele se numesc mezenchimale si trateaza alte boli decat cele din sangele placentar despre care stim ca trateaza boli precum cancerul.

Mezenchimalele vor putea fi folosite pentru tratamentul unor leziuni ale sistemului nervos, regenerarea oaselor sau inlocuirea tesutului inimii dupa infarct.

 

Cercetarea la nivel mondial in ceea cepriveste celule stem dentare ar putea da o multime de motive de speranta in viitor si … asta chiar cu ajutorul banalilor dinti de lapte.Dinti pe care copii in mod normal ii pun seara sub perna in speranta ca va trece pe la ei ZanaMaseluta, iar in schimbul unui dintisor, piticul va fi rasplatit cu un banut.

Cercetatorii japonezi declara deja ca in urma cercetarilor si a intenselor studii de laborator au reusit sa obtina celule stem din tesutul dintilor de lapte care au apartinut unei fetite in varsta de 10 ani.

Foarte multe dintre culturile antice considerau ca dintii de lapte sunt aducatori de noroc. Mitologie ori stiinta? Stim doar, ca daca sunt depozitati în mod corespunzator si ai grija de ei, s-ar putea ca intr-o zi acestia sa iti salveze viata.

Nu aruncati dinti de lapte!Pastrati dintii de lapte ai copiilor! Din ei se pot preleva celule stem.