Retete

POMANA PORCULUI

Aceasta mancare este una dintre cele mai gustoase din perioada sarbatorilor de iarna. Este o reteta simpla si usor de facut. De regula pomana porcului se face imediat dupa ce Ghita nu mai guita, ci se afla transat pe masa din bucatarie.

De ce ai nevoie pentru pomana porcului:

-alegem carne mai grasa de regula ceafa, putin ficat si un rinichi.

-o capatana de usturoi

-ulei, sare,piper.

Cum se prepara pomana porcului:

Taiem carnea de porc cubulete. Acelasi lucru facem cu ficatul si cu rinichiul.

Incingem uleiul intr-o tigaie de tuci si punem totul la prajit. Dam focul la mic si punem capacul pe cratita. Vom observa ca dupa ceva timp uleiul incepe sa se tulbure. Este semnul ca apa iese din carne. Acum deja este momentul sa punem sare si piper dupa gust. Usturoiul pisat il amestecam cu 100 ml de apa si il punem peste carne.

Lasam in continuare pe foc pana cand scade apa si ramane doar uleiul, amestecand din cand in cand. In momentul cand uleiul se limpezeste, semn ca nu mai este apa in tigaie si carnea s-a prajit frumos, pomana noastra este gata.

Ne mai lipseste doar mamaliguta pe care o facem cat timp carnea este la prajit.

Langa mamaliga si pomana porcului asezamnistemuraturi asortate si un paharut de tuica fiarta.

POFTA BUNA!

 

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta