Retete

Reteta de chec cu vanilie si cacao

Chec-ul in perceptia mea e varianta light si rapida a cozonacului.

Ingredientele pentru un chec pufos sunt urmatoarele

  • 6 oua;
  • 200 gr de faina;
  • 200 gr de zahar;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 2 linguri de cacao;
  • 4 linguri de ulei;
  • un praf de sare;
  • 100 ml de lapte.

 

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul adaugand un praf de sare, ca sa se intareasca si sa devina o spuma perfecta.

Galbenusurile se bat cu zaharul. Putem folosi si zahar pudra deoarece acesta se topeste imediat. Dupa zahar punem uleiul si faina. Faina o punem putin cate putin in timp ce amestecam, ca sa nu se formeze cocoloase. La final adaugam si laptele care este la temperatura camerei.

Peste toata compozitia adaugam spuma de albusuri. Din acest moment am uitat de mixer si amestecam cu o lingura de lemn usor si intotdeauna de jos in sus pentru ca aceasta compozitie sa devina aerata. Impartim aluatul in doua. Intr-o jumatate de compozitie punem vanilia, iar in cealalta cacao.

Tapetam tava cu hartie de copt,  punem o parte din compozitia cu vanilie, apoi o turnam pe cea cu cacao. Cu un betisor ori cu o furculita putem trasa diferite modele. In el putem adauga nuci si alune prajite ori fructe confiate.

Se introduce in cuptorul deja incins, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie.

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta