Retete

Reteta de Salata de boeuf

La origini salata de boeuf este o retata simpla realizata din rasol de vita si zarzavaturi din supa.

Insa gospodinele o personalizeaza dupa cerintele familiei, ba cu piept de pui ori cu carne de porc.

Astazi o sa va prezint salata de boeuf cu carne de vita.

Pentru aceasta avem nevoie de

  • 700 de grame rasol de vita sau alt tip de carne de vita cu os;
  • 3 morcovi medii;
  • 500 de grame de cartofi;
  • 150 de grame de radacina de pastarnac;
  • 2 cepe medii;
  • 100 de grame de mazare boabe (proaspata, congelata sau din conserva);
  • 150 de grame de castraveciori murati in otet;
  • 2 oua + ulei (sau 250 de grame de maioneza + 30 de grame de maioneza pentru decor);
  • zeama de la 1/2 lamaie(dupa gust);
  • 50 de grame de mustar;
  • sare si piper alb.

Mod de preparare

 

Carnea se pune la fiert, in 4 litri de apa rece, adaugand de la început 1/2 lingură de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa. Ceapa este doar pentru gust.

Dupa ce spuma s-a luat si nu mai iese alta, adaugam legumele spalate si curatate. Se lasa totul in continuare la foc mic pana cand carnea si zarzavaturile sunt fierte. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

In timpul in care fierbe carnea si zarzavatul, vom spala bine cartofii intregi si ii vom fierbe separat, in coaja, pana cand se inmoaie bine (sa fie usor de strapuns cu furculita). Dupa fierbere ii lasam si pe ei sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja.

Odata racite, tocam toate legumele si carnea cubulete, de dimensiunea unui bob de mazare.

Apoi purcedem la realizarea maionezei. O putem face dintr-un galbenus fiert si unul crud. Adaugam ulei si amestecam. Spre final punem zeama de lamaie si mustarul. Oprim 30 gr de maioneza pentru decor, restul o amestecam cu toate zarzavaturile si carnea, fierte si taiate.

Punem toata compozitia pe un platou si aranjam frumos. Deasupra ornam cu maioneza.Putem folosi pentru ornat ca si design ardei gogosar in otel taiat fasii,castravete tot de la otet taiat liniar  sau rondele si albusul de la un ou fier si o frunza de patrunjel. Punem la rece pentru cateva ore si astfel salata este gata.

Salata de boeuf este un fel de mancare ce  se serveste rece, ca aperitiv.

 

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta