Retete

Reteta varza a la Cluj

Pentru astazi va propun o reteta ieftina si buna care inlocuieste cu succes traditionalele sarmale. Daca nu avem chef ori timp sa petrecem o dupa amiaza intreaga impaturind la sarmale, putem alege lejer aceasta reteta. Gustul este identic si castigam timp pentru noi.

Varza a la Cluj este un fel traditional specific zonei Ardealului, pe care orice gospodina trebuie sa-l învete sa-l faca.

Incepem cu ce ne intereseaza maxim pe noi, timpul de preparare

-maxim 20 minute !!!

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata, amestec de vita si porc;
  • 150 g orez;
  • 100 ml bulion de rosii;
  • 100 g smantana;
  • 2 cepe;
  • ulei;
  • sare, piper, cimbru;
  • 750 g varza murata taiata marunt.

MOD DE PREPARARE

Taiem varza murata fideluta si o punem intr-un bol.

Orezul se fierbe in apa cu putina sare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

La fina dupa ce am inchis focul la carne, incorporam in compozitie si orezul.

Pregatim  tava de cuptor, o ungem cu putin ulei si asezam straturile. Varza o impartim in doua. Primul rand trebuie sa fie de varza, apoi carnea si la final iar varza.

Deasupra se toarna bulionul amestecat cu putina apa si se da la cuptor pentru cca 30 de minute.

Se scoate, se toarna smantana, apoi varza a la Cluj se mai da la cuptor pentru alte 10 minute.

Dupa cum vedeti avem pe masa o varza delicioasa in numai 60 de minute din care doar 20 de minute de gatit efectiv.

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta