Stiai ca?

Stiai ca Popey Marinarul chiar a fost un personaj real?

Popeye Marinarul este poate unul dintre cele mai cunoscute personaje de desene animate desigur pentru generatiile mai vechi, cu toti ne-am uitat la acele desene animate insa foarte putini dintre noi stim ca el chiar a existat ca om si sursa de inspiratie pentru filmul animat.

Desi fetele lor seamana si au avut aceeasi profesie de marinar , numele lor sunt diferite , pe veritabilul marinar foto din stanga il chema Frank Fiegel si era de origine poloneza.Din cele stiute acesta avea un caracter puternic si era foarte temperamental dand nastere multor incidente violente la acea vreme.Interesant este ca desi era mic de statura nu statea mult pe ganduri cand era vorba de scandal de multe ori alegandu-si adversari cu mult mai mari decat el.Era un om cu o foarte mare forta fizica si de cele mai multe ori el era cel victorios.

Desigur caracterul lui nu se definea doar prin latura violenta , a fost un om cu o bunatate suflteasca rar intalnita in special manifestata prin afectiunea pentru copii.

Probabil ca va intrebati cum a ajuns acest marinar anonim de altfel un celebru personaj de desene animate , este foarte simplu el era vecin cu Elzie Crisler Segar acesta din urma fiind impresionar de Fiegel si in 1919 a creat pe Popeye Marinarul.

Mai sunt de mentionat inca doua curiozitati chiar si iubirea eterna a lui Popeye a existat la acea vreme fiind chiar iubita lui Fiegel pe nume Dora Paskel dar si Bluto este un fost adversar al lui Fiegel dintr-una din incaierarile la care era vesnic partas .

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta