Home » Timpul. Avem sau nu avem timp?
Traieste sanatos

Timpul. Avem sau nu avem timp?

Tot timpul suntem pe fuga. Tot timpul ne grabim. Fugim spre birou, fugim de la birou, fugim la cumparaturi, fugim spre casa, ducem copii la scoala, luam copii de la scoala sau de la alte activităti extrascolare. Ne grabim sa rezolvam chestii administrative urgent, care par a nu suporta amanare, pe fuga reusim ne vedem cu vreun prieten, ne vaitam putin ca nu avem timp, se strica masina, mergem repede la service. Intrebam iute cat dureaza reparatia. Întrebarea “Cat mai dureaza?” pare a fi mereu pe buzele tuturor. Celor care o pun, li se pare firesc. Cei care o aud, se enerveaza.

timp

Pare ca oamenii nu mai au răbdare. Nu au rabdare fiindca li se pare ca nu au timp. De ce oare ? Totusi, timpul e relativ. Azi il ai, maine poate ca se termina. Si, daca se termina si te vezi nevoit sa iti faci un bilant, ajungi, cu siguranta, sa regreti ca nu ti-ai facut timp sa traiesti cu adevarat.

Cand si cand e benefic, pentru suflet, sa ne oprim. Sa respiram. Sa tragem adanc aer in piept, sa ne uitam la un copac sau, poate la un nor. Sa petrecem cateva clipe fara sa stam cu ochii in telefon. Sa ne gandim la cateva lucruri care ne-au făcut ziua mai buna, care ne-au adus zambetul pe buze. Sa ne bucuram de rasetele sincere si nevinovate ale copilului nostru. Cand a fost ultima oara cand ti-ai ascultat, cu adevarat copilul?

timp1

Chiar nu e greu deloc. Trebuie doar sa vrei. Gaseste ceva ce te face cu adevarat fericit. Respira adanc, opreste-te din orice faci si zambeste, cu gandul la ultima clipa cand ai simtit ca traiesti, cu adevarat…