Home » Top 5 cele mai populare dansuri
Lifestyle

Top 5 cele mai populare dansuri

 

Definitia standard a dansului ar fi: dansul este un mesaj al corpului, este simbioza perfecta intre muzica si arcuirile corpului executate in ritmul muzicii, e traire si suspans si nu in ultimul rand e emotie la cel mai inalt nivel. Este parte integranta si poate primordiala a oricarei culturi din lume, chiar daca nu cunoastem limba, vazand un dans il asociem imediat tarii de provenienta. Dansul este folosit de cele mai multe ori ca o forma de exprimare a sentimentelor, de interactiune sociala  sau ca o modalitate de mentinere in forma, este parte integranta a oricarei culturi din  lume. Dincolo de cuvinte, sunt emotiile si trairile pe care ti le ofera, indiferent cat de bun dansator esti. Un top al celor mai apreciate stiluri de dans ar fi:

1. Hip-Hop

Hip hop-ul este un stil de dans aferent culturii hip-hop, a aparut prin anii 1970, distingandu-se de alte dansuri prin faptul ca de cele mai multe ori miscarile sunt libere, improvizate, dansatorii fiind foarte buni, nefiind un stil de dans cu miscari precise si nu este riguros din acest punct de vedere. Isi are originile in America si a fost facut popular de catre echipele de dans in urma concursurilor intre trupe, asa numitele „dance battles” din Statele Unite ale Americii.

unnamed

2. Salsa 

Salsa reprezinta un stil de dans si muzica ce isi are originile in America de Sud si Insulele Caraibe. Se danseaza de obicei in cuplu, pe muzica specifica latino-americana. E un stil de dans cunoscut la nivel mondial pentru miscarile sale romantice si languroase, chiar provocatoare de cele mai multe uneori, care redau o veritabila poveste de iubire spusa in pasi de dans. In acest dans miscarile picioarelor si ale pasilor sunt foarte lente in comparatie cu miscarile bratelor. Salsa este recunoscuta pentru acrobatiile foarte spectaculoase executate de catre parteneri si pentru rapiditatea miscarilor.

n

3. Kizomba

Kizomba in schimb, este cunoscut pentru ritmul lent, puternic, oarecum aspru dar in acelasi timp senzual, datorita percutiei electronice. Stilul de dans kizomba este si el de asemenea, cunoscut ca fiind foarte senzual. Este un dans care se danseaza pe perechi, cu miscari senzuale inspirate din tango-ul argentinian, foarte lin si incet, cu priza lejera. In kizomba se pune accent pe miscarile bazinului si ale soldurilor.

kizomba

4. Dansul modern

Dansul modern este unul din cele mai grele de definit din punct de vedere al tehnicii deoarece accentul aici se pune pe ceea ce simte persoana care danseaza si felul cum isi exprima sentimentele prin miscarile de dans, neexistand reguli stricte si alte astfel de limitari. In fapt, de la aparitie si pana acum, dansul modern a avut ca scop, exprimarea libera a dansatorilor. Primordial aici e comunicarea, dansul modern inlaturand toate barierele si deschizand o cale noua catre exprimare prin dans.

unnamedgf

5. Gangnam Style

Este un dans aparut relativ recent printre stilurile de dans, care reda oarecum stilul de viata coreean din Seul, regiunea Gangnam. A devenit viral de la prima sa aparitie in 2012, remarcandu-se prin ritmicitate si miscarile amuzante. Acest stil de dans, devenit popular datorita melodiei care il insoteste, a stabilit un record greu de batut pe YouTube, cu peste 3 miliarde de vizualizari.  Initiatorul acestui dans este nimeni altul decat rapperul sud-corean PSY, care a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume datorita melodiei si stilului de dans, devenit ulterior un veritabil fenomen social.

gangnam style

Valentina Pink

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta