Home » Top 5 evenimente care va vor schimba perceptia despre timp
Stiai ca?

Top 5 evenimente care va vor schimba perceptia despre timp

Am alcatuit acest top prin prisma unei gandiri de genul asta ne raportam cand este vorba despre timp la doua notiuni la istorie sau vremuri de mult apuse si la era noastra sau trecutul recent asta pentru ca asa  acceptam mai usor  trecerea timpului.Am alcatuit acest top tocmai ca sa va demonstrez ca este doar o sintagma de concept si vreau sa demonstrez ca evenimentele  recente sau din era moderna sunt mult mai vechi decat va imaginati dumneavoastra.

 

1. Marilyn Monroe și regina Elizabeta s-au nascut in acelasi an 1926.

marilyn monroe

 

Fotografia este facuta cu ocazia  premierei filmului „Bătălia de la Río de la Plata” care a avut loc la Londra in  1956, ambele pesonaje marcante ale istoriei omenirii aveau varsta  de 30 de ani.

2.Testoasa  Harriet, care a incetat din viata in anul  2006, l-a a fost contemporana cu  Charles Darwin .

 

darwin

Conform unor scrieri ale lui Charles Darwin acesta ar fi capturat broasca testoasa Harriet pe insulele Galapagos ,in anul 1835 ca ulterior sa o aduca in Anglia ,aceasta din urma a trait aproximativ 175 de ani ,murind in anul 2006.

3. Stiati ca Presedintele Americii George Washington a incetat din viata inainte de marea descoperire a ramasitelor dinozaurilor?

washington

Asemenea oamenilor contemporani lui primul presedinte al Statelor Unite ale Americii ,George Washington care a murit pe data de 14 decembrie 1799 avand varsta de 67 de ani ,nu au auzit niciodata si nici macar nu banuiau ca vreodata au existat dinozauri desi in anul 1824 savantii englezi in frunte cu William Buckland  au descris primul megalozaur.

 

4.Printesa Diana a incetat din viata la cateva zile distanta de Maica Tereza .

diana si maica tereza

Atat printesa Diana  a murit intr-un accident pe 31 august cat si Maica Tereza care a decedat pe 5 septembrie in acelasi an 1997.

 

 

5. Compania McDonald’s a fost infiintata inainte ca primi detinuti sa ajunga in lagarul de la Auschwitz

auschwitz

Lantul de magazine Mc Donald’s este  asociat desigur cu era marii prosperitati americane din anii 1950 ,doar ca nu multi stiu ca primul lor magazin a fost creeat pe data de 15 mai 1940, cinci zile mai tarziu dupa aceasta data a fost adus prima masa de oameni in lagarul de concentrare de la Auschwitz care se afla in Polonia.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta