Home » Varsta nu are limite
Lifestyle

Varsta nu are limite

Ambele sunt valabile pentru orice lucru nou de care te apuci in viata asta.

Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de un sport. Varsta e doar un numar. Conteaza cum te simti tu, cat de tanar sau de batran te simti. Daca te simti batran, iti va fi greu sa incerci lucruri noi, dupa o anumita varsta. Conteaza sa vrei. Conteaza sa ai curaj sa incepi. Conteaza sa ai curaj sa nu te dai batut. Conteaza sa te tii motivat. Conteaza sa faci sportul ales cu bucurie.

web_jeanne

Zilele trecute am citit un articol despre Shalane Flanagan. Este atleta care a castigat pentru SUA, dupa 40 de ani, maratonul de la New York, la feminin. A facut asta la 36 de ani. A terminat un maraton in 2 ore 36 de minute si 53 de secunde. Cand s-a apropiat de linia de sosire a spus “Fuck, yeah!” Visa la momentul asta de cand era mica si, pentru ca nu s-a dat batuta, a reusit asta aproape de sfarsitul carierei sale de sportiva. “Chiar daca am 36 de ani, m-am decis sa ma intorc la maratonul de la New York, pentru ca am simtit in cele din urma acumularea muncii depuse in ultimele doua decenii. E ca si cum am ajuns in cele din urma la lucrurile bune, devenind alergatorul de anduranță care mi-am dorit sa fiu. Simt ca am mai mult de spus și sunt incantata de asta. Sunt într-o competitie majora cu mine. Vreau sa-mi explorez limitele, sa vad de ce sunt pe deplin capabila – și cred ca înca mai am in mine cateva spectacole speciale de aratat lumii.” Cu asa o vointa si cu asa un psihic e si pacat sa puna punct carierei sale.

663559433

Sa te transformi intr-un sportiv amator, dupa o anumita varsta, implica o rigurozitate a programului de peste zi, mai ales daca in program trebuie sa inghesui un serviciu, o viata de familie, copii, o viata sociala. Cu toate acestea, daca iti place ceea ce faci, vei gasi timp pentru toate. Asa ca nu mai spune ca e prea tarziu sa te apuci de un sport. Si ce daca tocmai ai implinit 40 de ani? Daca vrei cu adevarat sa te apuci de ceva, daca vrei cu adevarat sa iti depaseti limitele, daca vrei sa iti demonstrezi ca poti, atunci sa stii ca poti. Dar, pana nu incerci, nu o sa realizezi ca poti.

admin

Adauga un Comentariu

Apasa aici pentru a comenta